CSL PHOTOGRAPHY

CSL PHOTOGRAPHY

Grand Canyon

2018. november 12. - csl.photography

Neem nem… nem az a Grand Canyon Arizónában, amire Te kedves olvasó gondolsz. Ez egy kicsit kisebb, de azért igen tekintélyes méretekkel büszkélkedhet ő is. Nem ásta a Jóisten olyan mélyre, szélesre, cserébe csodálatos burjánzó növényzettel, vegetációval tömte tele. Blackheat kis települése mellett található a Blue Mountains hegységben, Sydney-től egy jó két órányi autókázásra. Egy egész napos séta a kb. 6km-es, szépen kiépített útvonal, amely egy teljes kört ír le. Ez azért is jó, mert egy kitikkasztó túra után a kiindulóponthoz jutunk vissza, nem kell aggódni a kocsi parkolása miatt. Többféle útvonal is van, de ez a legnépszerűbb.

A képen kivételesen nem én vagyok látható. :-)

pon-2000_csl2395.jpg

pon-2000_csl2430.jpg

Hát mit mondjak, azért elég rock-os (szó szerint) végigmenni rajta, de mindenképp megéri. A 6 km nem tűnik soknak, de a túra eleje és vége végeláthatatlan lépcsők sorozata. Nem tudom mennyi, de valahogy le kell menni a kanyonba aztán meg vissza is kell mászni. Na hát ez nem semmi. Kis csapatunk a végére totál kikészült, mindenki elfáradt és tisztességes izomláz kísérte a következő napok közérzetét. Mondanom sem kell, engem, mint ötletgazdát nem övezett dicsfény a többiek részéről a 6 milliomodik lépcső megmászása közepette, de a végére mindenki csak a szépre emlékezett. A nap hőse mindenképpen a gyermekem volt, aki szintén végigcsinálta törékeny kis testével a felnőtt embert (átlagos puding fajta) is próbára tevő feladatot.

pon-2000_csl2409.jpg

Lent, a kanyon aljában egy teljesen más világba csöppen a túrázó. Minden csupa zöld, mindenről csöpög a víz, kicsit olyan mint Új Zélandon. A moha olyan vastagon nő, hogy a perzsaszőnyeg készítő mesterek sírva könyörögnének a receptért a Teremtő előtt. Nagyon tetszett, hogy a túraútvonal kialakításánál próbálták a környezetbe legjobban illő lépcsőket készíteni. A kanyon aljában durván faragott kőtömbökön kell mászkálni, csodásan beleolvad a környezetbe, nagyon szépen megépítették.

pon-2000_csl2413.jpg

pon-2000_csl2422.jpg

pon-2000_csl2435.jpg

Ezen a túrán debütált a 16-35mm-es nagyon nagyot látó optikám. Minden centet megért. Tűéles saroktól-sarokig. Szuper finoman működik, nagyon jó vele fotózni. Ez a kép a kedvencem a kis túránkról.

pon-2000_csl2448edited.jpg

Utunk során sok gyíkkal találkoztunk, kicsivel, naggyal. A nagy alatt azt értem, hogy jó félméteres. Igazi kis dínók. Nem véletlenül forgatták ezen a vidéken az eredeti Jurassic Park film egyes jeleneteit. Amúgy teljesen ártalmatlanok, ezek sem akarnak felfalni.

pon-2000_csl2494.jpg

Mindent összevetve csodaszép környezetbe barangoltunk, mindenképp megérte a napokig tartó izomlázat. Kis feleségem azért néha vágyna egy kis síkságra. Felvetettem, hogy megnézhetnénk a sivatagot. Ki tudja, lehet egyszer még onnan is küldök Nektek képeket...

 

üdv

csl

 

Az ezen a blogon megjelenő képek, zenei szerzemények szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk előtt az alkotó előzetes hozzájárulása szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://cslphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr5414146501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása